Instrument för vin

Tillverkning av vin kräver sina instrument så att vinet ska ha så få defekter som möjligt.

I vårt vineri finns följande saker i detta bildspel.

Sockerhalten kan läsas av på en så kallad Oechlseskala i instrumentet.Vid skörd vill man helst att sockerhalten skall ligga på 70 Oechsle.
pH-Meter (pH) Tryck här
Normala pH-vården för vin. Rött vin,pH 3,3 - 3,8 Vitt vin, pH 3,1 - 3,5 Högt pH - värde gör att bakterier förökar sig lätt. Lågt pH- värde motstår bakterier bättre.
Titrerings grundmudul (syra) Tryck här
Syrahalten i rödvin bör vara 5 -6 g/l och för vitt vin 6 - 7 g/l detta är enbart riktvärden.
SC - 100 Svavelanalys (svavel) Tryck här
Mätning av det fria svavlet i färdigt vin.
Ebulliometer (Alkohol) Tryck här
Akoholmätare som mäter alkoholens volym % i vinet

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

02.10 | 18:54
Vingårdsparken Tygeå har mottagit 5
24.12 | 18:34
Naturen kring Tygeå har mottagit 1
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen hemsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS